Nowy Everest Pav Bhaji Masala 15gms Zobacz większe

Everest Pav Bhaji Masala 15gms

Nowy produkt

Pav Bhaji Masala to mieszanka, która szturmem zdobyła Bombaj. "Pav" to
chlebek domowego wypieku, "Bhaji" oznacza tłuczone warzywa.

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

7,00 zł brutto

Więcej informacji

*Opis*
Pav Bhaji Masala to mieszanka, która szturmem zdobyła Bombaj. "Pav" to
chlebek domowego wypieku, "Bhaji" oznacza tłuczone warzywa.
Od swoich skromnych początków na przedmieściach Bombaju, stała się
następnie obowiązkowym daniem w menu pięciogwiazdkowych restauracji i
podczas przyjęć weselnych celebrytów. Dotarłszy do najodleglejszych
zakątków kraju, szybko zdobyła status czołowej wegetariańskiej potrawy.
Jednakowo popularna jako danie główne i jako przekąska, ta łatwa do
przygotowania potrawa zdobyła szczególne miejsce w indyjskich domach.

*Sposób użycia*
Mieszankę dodaj do Pav Bhaji oraz do każdego wegetariańskiego posiłku z
tłuczonych ziemniaków, pomidorów i papryki.

*Pav Bhaji - przepis:*
Zanim zaczniesz, w 2 łyżkach stołowych oleju podsmaż do miękkości 2
łyżeczki pasty czosnkowej i 2 posiekane cebule.
Dodaj 2 pokrojone pomidory, 1 łyżkę stołową Everest Pav Bhaji Masala,
sproszkowane chilli i sól. Dodaj 500 gram ugotowanych warzyw: ziemniaków,
zielonego groszku, kalafiora, papryki.
Gotuj wszystko razem przez 2-3 minuty, następnie utłucz. Dodaj odrobinę
masła, posyp posiekanymi liśćmi kolendry. Podawaj z gorącym maślanym
chlebkiem pav i siekaną, surową cebulką z odrobiną soku z cytryny.