Everest Pav Bhaji Masala 15gms

Nowy produkt

Pav Bhaji Masala to mieszanka, która szturmem zdobyła Bombaj. "Pav" to
chlebek domowego wypieku, "Bhaji" oznacza tłuczone warzywa.

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

7,00 zł brutto

Więcej informacji

*Opis*
Pav Bhaji Masala to mieszanka, która szturmem zdobyła Bombaj. "Pav" to
chlebek domowego wypieku, "Bhaji" oznacza tłuczone warzywa.
Od swoich skromnych początków na przedmieściach Bombaju, stała się
następnie obowiązkowym daniem w menu pięciogwiazdkowych restauracji i
podczas przyjęć weselnych celebrytów. Dotarłszy do najodleglejszych
zakątków kraju, szybko zdobyła status czołowej wegetariańskiej potrawy.
Jednakowo popularna jako danie główne i jako przekąska, ta łatwa do
przygotowania potrawa zdobyła szczególne miejsce w indyjskich domach.

*Sposób użycia*
Mieszankę dodaj do Pav Bhaji oraz do każdego wegetariańskiego posiłku z
tłuczonych ziemniaków, pomidorów i papryki.

*Pav Bhaji - przepis:*
Zanim zaczniesz, w 2 łyżkach stołowych oleju podsmaż do miękkości 2
łyżeczki pasty czosnkowej i 2 posiekane cebule.
Dodaj 2 pokrojone pomidory, 1 łyżkę stołową Everest Pav Bhaji Masala,
sproszkowane chilli i sól. Dodaj 500 gram ugotowanych warzyw: ziemniaków,
zielonego groszku, kalafiora, papryki.
Gotuj wszystko razem przez 2-3 minuty, następnie utłucz. Dodaj odrobinę
masła, posyp posiekanymi liśćmi kolendry. Podawaj z gorącym maślanym
chlebkiem pav i siekaną, surową cebulką z odrobiną soku z cytryny.