Nowy Purra olejek Paczuli Zobacz większe

Purra olejek Paczuli

Nowy produkt

Wspaniały olejek Paczuli o drzewno-ziemnym aromacie jest pozyskiwany z
suszonych i sfermentowanych liści paczulki wonnej (Pogostemon Cablin)
metodą destylacji parowej.

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

69,00 zł brutto

Więcej informacji

Wspaniały olejek Paczuli o drzewno-ziemnym aromacie jest pozyskiwany z
suszonych i sfermentowanych liści paczulki wonnej (Pogostemon Cablin)
metodą destylacji parowej. Ze względu na swój cudowny zapach, olejek
Paczuli jest wykorzystywany w aromaterapii, produkcji perfum i kosmetyków.
Olejek jest idealny do masażu, znakomicie nawilża skórę na cały dzień.
Szczególnie polecany jest do pielęgnacji skóry suchej; regeneruje skórę,
pomaga też pozbyć się trądziku. Wystarczy, jeśli przed użyciem rozcieńczysz
odrobinę w lekkim oleju. Olejku Paczuli można także używać jako perfum.

- 100% czystego, nierozcieńczonego eterycznego olejku Paczuli.

- Skóra - olejek Paczuli znany jest ze swoich właściwości leczących
dolegliwości skórne. Można rozcieńczyć go w innym oleju (jojoba, arganowym,
różanym) i nałożyć bezpośrednio na skórę tam, gdzie pojawiły się zmarszczki
lub celulit. Mieszanka przynosi także ulgę w przypadku skóry suchej i
podatnej na trądzik. Może zmiękczać i rozjaśniać blizny.

- Perfumy - jest stosowany jako nuta bazowa przy produkcji perfum. Można
dodać kilka kropel do zwykle używanych perfum lub wody kolońskiej, aby
nadać zapachowi głębię i moc. Użyj olejku jako naturalnego dezodorantu -
nasącz płatek kosmetyczny lub watkę olejem i posmaruj nim pachy oraz stopy.

- Propozycja mieszanki do pielęgnacji skóry suchej: 10 kropel olejku
Paczuli rozpuść w oleju pszenicznym i smaruj skórę, aby lepiej ją nawilżyć
i odżywić.

- Propozycja mieszanki pobudzającej (afrodyzjak): 2 krople olejku Paczuli,
2 krople olejku Ylang Ylang, 1 kroplę olejku ze słodkiej pomarańczy
rozcieńcz w 30 ml oleju winogronowego.

10ml